Τζιαμαρόλι: Προέχουν οι μεταρρυθμίσεις

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι που πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης για την Ελλάδα, με στόχο την ανάπτυξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ESM στην αντιπροσωπεία των θεσμών Νίκολα Τζιαμαρόλι από το βήμα συνεδρίου του Economist.

Ακόμη, παρατήρησε ότι όλους τους προηγούμενους μήνες όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες επικεντρώθηκαν υπερβολικά στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.

Ο κ. Τζιαμαρόλι εκτίμησε ότι υπάρχει ένας καθαρός δρόμος μέχρι το τέλος του προγράμματος, προσθέτοντας ότι υπάρχει ένα καλό πλαίσιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία τώρα πρέπει να μειωθούν.
«Δημιουργήθηκε ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Τώρα είναι η ώρα για ιδιωτικοποιήσεις», συνέχισε.

«Ήδη η Ελλάδα εξοικονομεί περίπου το 6% του ελληνικού ΑΕΠ τον χρόνο από τις διευκολύνσεις στην αποπληρωμή του χρέους. Το Eurogroup είναι έτοιμο να αποφασίσει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέος, εφόσον χρειαστεί», είπε ο εκπρόσωπος του ESM και κατέληξε λέγοντας ότι προκειμένου να επιστρέψει στις αγορές, η χώρα μας θα πρέπει να αναλάβει την ιδιοκτησία του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.