Βαρουφάκης – Λαγκάρντ σε συνάντηση κορυφαίων οικονομολόγων του ΟΗΕ

Με πρωτοβουλία του γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και με την συμμετοχή κορυφαίων οικονομολόγων, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: «Η Αναγέννηση της Παγκόσμιας Οικονομίας με στόχο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Όπως ανακοίνωσε το ΜέΡΑ 25, ο κ. Γκουτέρες διοργανώνει την Στρογγυλή Τράπεζα «με κορυφαίους στοχαστές, οικονομολόγους και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής οικονομολόγους, για να καταθέσουν απόψεις ως προς τις διεθνείς θεσμικές αλλαγές που απαιτεί η βιώσιμη επανεκκίνηση της διεθνούς οικονομίας και ανάπτυξης». Στη συνάντηση συμμετέχουν ο Πολ Κρούγκμαν, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.Η Στρογγυλή Τράπεζα με τίτλο «Η Αναγέννηση της Παγκόσμιας Οικονομίας με στόχο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» καλείται να απαντήσει σε τρία βασικά ερωτήματα:

Ποιες άμεσες ενέργειες μπορούν να γίνουν για να βγούμε ισχυρότεροι από την κρίση της COVID-19
Πώς μπορούμε να εξαλείψουμε τις συστημικές ανισότητες της παγκόσμιας οικονομίας και να δημιουργήσουμε ένα νέο οικονομικό σύστημα που θα έχει στο επίκεντρο την ισότητα, την ενσωμάτωση και τη βιωσιμότητα
Τι ρόλο πρέπει να παίξει η διεθνής κοινότητα σε αυτή τη διαδικασία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.