Βελτίωσης συνέχεια για τα ελληνικά ομόλογα

Συνεχίζεται και σήμερα η υποχώρηση του κόστους δανεισμού της Ελλάδας, με τα spreads των 10ετών ομολόγων να κινούνται προς το χαμηλότερο επίπεδο από το 2014.

Συγκεκριμένα, η απόκλιση (spreads) στις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας διαμορφώνεται στις 522,1 μονάδες βάσης, με το τεχνικό όριο των 500 μονάδων βάσης να συνιστά τον επόμενο εφικτό στόχο.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχωρεί κατά 2,1 μονάδες στο 5,656% και η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου μειώνεται κατά 19 μονάδες βάσης στο 5,359%.

Πρόκειται για τις χαμηλότερες αποδόσεις των τελευταίων τριών ετών, όταν και η Ελλάδα είχε βγει δοκιμαστικά στις αγορές, μέσω της έκδοσης 5ετούς ομολόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη θετική πορεία πραγματοποιείται σε αντίθετη ρότα με τις αποδόσεις των ομολόγων της ευρω-περιφέρειας, οι οποίες αυξάνονται λόγω της προοπτικής επιβράδυνσης του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.

Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου αυξάνεται κατά 1 μονάδα βάσης στο 1,594%, του ιταλικού ομολόγου κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,267% και του γαλλικού ομολόγου κατά 2,1 μονάδες βάσης στο 0,794%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.