Βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής: Δυναμική ανάπτυξη παγκοσμίως, χαμηλές ταχύτητες στην Ελλάδα

Με δυναμικούς ρυθμούς συνεχίζει να μεγεθύνεται η παγκόσμια βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), η οποία αναμένεται να λειτουργήσει τόσο φέτος όσο και το 2019 ως καταλύτης για την παγκόσμια ανάπτυξη. Στην Ελλάδα, ωστόσο, βρίσκεται υπό πίεση.

Σύμφωνα με στοιχεία, που δίνει στη δημοσιότητα, ο ΣΕΠΕ, το 2018, η αξία της παγκόσμιας αγοράς αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ανερχόμενη στα 3,247 τρισ ευρώ. Το 2019 προβλέπεται περαιτέρω ανάπτυξη 2,2%, με την αξία της αγοράς να φτάνει τα 3,318 τρισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το 2017 η αγορά πέτυχε ρυθμό ανάπτυξης 4,2%, ανερχόμενη σε 3,150 τρισ, ευρώ.

H εικόνα στην Ελλάδα

Οριακή υποχώρηση, η οποία ποσοστιαία μεταφράζεται σε μείωση κατά 0,1% το 2018 και κατά 0,2% το 2019, αναμένεται να καταγράψει η βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Ελλάδα. Σε απόλυτα μεγέθη, η αξία της αγοράς κατά το τρέχον έτος θα κινηθεί στα επίπεδα των 5,518 δισ. ευρώ, ενώ το 2019 θα διαμορφωθεί σε περίπου 5,504 δισ. ευρώ.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και οι νέες τεχνολογικές τάσεις, που φέρνει στο προσκήνιο, υπαγορεύουν επενδύσεις εκ μέρους εταιρειών και οργανισμών, ενώ και οι καταναλωτικές δαπάνες βαίνουν αυξανόμενες, καθώς κάθε πτυχή της καθημερινότητας εντάσσεται σταδιακά στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα» επισημαίνιε ο ΣΕΠΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.