Βρυξέλλες: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις – «αγκάθι» τα επιχειρηματικά δάνεια

Προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης αναφορικά με πτυχές του διάδοχου σχήματος του νόμου Κατσέλη, οι συζητήσεις συνεχίζονται και όλα θα κριθούν τις επόμενες μέρες μέχρι την συνεδρίαση του Εurogroup στις 5 Απριλίου στο Βουκουρέστι.

Αυτό προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις στις Βρυξέλλες ανώτερου αξιωματούχου της Ευρωζώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο το βασικό πρόβλημα που δεν έχει επιλυθεί ακόμη αφορά το σκέλος της νέας νομοθεσίας που αφορά τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια.

Όπως είπε περιμένουμε τους θεσμούς να μας ενημερώσουν αν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουμε να κλείσουμε την αξιολόγηση και να εκταμιευθούν περίπου 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, τα οποία προέρχονται από τη σταδιακή εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι εάν το Εurogroup δεν αποφασίσει στις 5 Απριλίου τότε τα χρήματα δεν θα χαθούν, ωστόσο εάν υπάρξει και νέα αναβολή στη λήψη απόφασης δεν σημαίνει ότι η εκταμίευση θα γίνει ευκολότερη, τόνισε. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι τον Ιούνιο υπάρχει η τρίτη αξιολόγηση, η οποία προβλέπει επίσης εκταμίευση χρημάτων αλλά με άλλες προϋποθέσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.