Τζο Μπάιντεν: Ανακοίνωσε εξοπλιστική βοήθεια – μαμούθ στην Ουκρανία ανήμερα την εθνικής της γιορτής

Το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν ακριβώς έξι μήνες μετά την ρωσική εισβολή, συγχαίροντας την Ουκρανία ανήμερα της εθνικής της γιορτής.

Η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια των 2,98 δισεκατομμυρίων δολαρίων «θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει αμυντικά αντιαεροπορικά συστήματα, συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά, μη επανδρωμένα αντιαεροπορικά συστήματα και ραντάρ για να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να αμύνεται μακροπρόθεσμα», δηλώνει ο Τζο Μπάιντεν στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο.

«Γνωρίζω ότι αυτή η ημέρα ανεξαρτησίας είναι γλυκόπικρη για πολλούς Ουκρανούς, καθώς χιλιάδες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους και τόσοι άλλοι έχουν πέσει θύματα ρωσικών θηριωδιών και επιθέσεων. Αλλά έξι μήνες ανηλεών επιθέσεων ενίσχυσαν μόνο την υπερηφάνεια των Ουκρανών για τον εαυτό τους, για τη χώρα τους και για τα τριάντα ένα χρόνια της ανεξαρτησίας τους. Σήμερα και κάθε μέρα, στεκόμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού για να διακηρύξουμε ότι το σκοτάδι που οδηγεί την απολυταρχία δεν ταιριάζει με τη φλόγα της ελευθερίας που φωτίζει τις ψυχές των ελεύθερων ανθρώπων παντού», σημειώνει ακόμη ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.