Αίγυπτος: Έκρηξη βόμβας κοντά σε προεδρικό κτήριο

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σήμερα από έκρηξη βόμβας κοντά σε μέγαρο της αιγυπτιακής προεδρίας στο Κάιρο, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας, μερικές ώρες μετά μια παρόμοια επίθεση που στοίχισε τη ζωή δύο αστυνομικών και δύο πολιτών.
Η γυναίκα «φέρει ελαφρά τραύματα τα οποία προκλήθηκαν από την έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Χάνι Αμπντελ Λατίφ.
Το μέγαρο κοντά στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, στο βορειο-ανατολικό Κάιρο, χρησιμοποιείται σπανίως από τον πρόεδρο Αμπντελ Φάταχ Σίσι, τον πρώην αρχηγό του στρατού που απέπεμψε τον Ιούλιο του 2013 τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι. Τα γραφεία του Σίσι βρίσκονται σε άλλο μέγαρο της πρωτεύουσας.
Χθες βράδυ βόμβα εξερράγη μέσα στο τελευταίο βαγόνι αμαξοστοιχίας στο βόρειο Κάιρο, σκοτώνοντας επί τόπου δύο αστυνομικούς, ενώ δύο ακόμη πολίτες υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.
Μερικές ώρες αργότερα τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν βόμβα εξερράγη σε βαγόνι του μετρό της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.