Αμπάς: Κάλεσμα στο Ισραήλ να σταματήσει άμεσα τα χτυπήματα στη Γάζα

Ο πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς απαίτησε από το Ισραήλ να βάλει «αμέσως» τέλος στην εκτεταμένη αεροπορική επιχείρηση που εξαπέλυσε τη νύκτα της Δευτέρας προς την Τρίτη εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.
Ο κ. Αμπάς ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα «να επέμβει αμέσως για να σταματήσει την επικίνδυνη κλιμάκωση η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερη καταστροφή και αστάθεια στην περιοχή», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Διευκρίνισε επίσης ότι η παλαιστινιακή ηγεσία «έχει απευθύνει πιεστικές εκκλήσεις» στους Άραβες ηγέτες να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ για να σταματήσει την αεροπορική επίθεσή του που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γάζα.
Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία απάντησε στις εκτοξεύσεις ρουκετών το βράδυ από τη Λωρίδα της Γάζας εξαπολύοντας στη διάρκεια της νύκτας δεκάδες αεροπορικά χτυπήματα εναντίον του παλαιστινιακού εδάφους.
Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), της οποίας ηγείται ο κ. Αμπάς, συνήψε στις 23 Απριλίου συμφωνία συμφιλίωσης με την αντίπαλό της, ισλαμιστική Χαμάς, για να βάλει τέλος στην πολιτική διαίρεση ανάμεσα στη Δυτική Όχθη, τις αυτόνομες περιοχές της οποίας διοικεί η Παλαιστινιακή Αρχή, και τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ελέγχεται από το ισλαμιστικό κίνημα και τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.