«Αντίπαλοι του Ισλάμ όσοι σκοτώνουν αθώους», τονίζουν οι μουσουλμάνοι της Βοσνίας

Όλοι όσοι σκοτώνουν αθώους ανθρώπους στο όνομα του Ισλάμ είναι πραγματικά αντίπαλοί του και του επιφέρουν τη μεγαλύτερη ζημία και οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι δεν θα δεχθούν τέτοιες ή οποιεσδήποτε άλλες, επιβαλλόμενες δια της βίας ερμηνείες της πίστης τους, τόνισε ο επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Χουσεΐν Καβάζοβιτς.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ντέβνι Άβαζ» του Σαράγεβο, απευθυνόμενος στην κοινή γνώμη, κυρίως στους Μουσουλμάνους, πριν από την έναρξη του μήνα του Ραμαζανιού, ο Χουσεΐν Καβάζοβιτς καταδίκασε απερίφραστα τα εγκλήματα που διαπράττονται στη Συρία και το Ιράκ στο όνομα του Ισλάμ.
«Όσοι σκοτώνουν αθώα παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους στη Συρία και στο Ιράκ δεν είναι ήρωες. Είναι δολοφόνοι», δήλωσε ο επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, προειδοποιώντας ότι η έλλειψη πιο αποφασιστικής δράσης από την πλευρά των μουσουλμάνων θρησκευτικών ηγετών στην καταδίκη της βίας και την προστασία των μελών της ισλαμικής μειονότητας που είναι σε πραγματικό κίνδυνο σε πολλές χώρες, όπως στη Μιανμάρ, είναι απαράδεκτη.
Όσοι σιωπούν μπροστά σε αυτή τη βία και μιλούν για τους εαυτούς τους ως διάδοχοι του προφήτη Μωάμεθ, είναι απλά τρομοκρατημένοι από την επίγεια ζωή τους και αρνούνται να αντιμετωπίσουν τις πραγματικές δοκιμασίες, είπε.
Για το λόγο αυτό, εκτίμησε ο Χουσεΐν Καβάζοβιτς, «η σύγχυση μεταξύ των μουσουλμάνων» έχει γίνει φυσική κατάσταση και η δολοφονία και η δίωξη αθώων ανακηρύσσονται καλά έργα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.