Αφγανιστάν: 43 και όχι 89 οι νεκροί της βομβιστικής επίθεσης την Τρίτη

Οι αρχές του Αφγανιστάν αναθεώρησαν προς τα κάτω τον αριθμό των νεκρών από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην ανατολική επαρχία Πάκτικα σε 43 από 89, ενώ πρόσθεσαν ότι τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
Αυτοκίνητο το οποίο ήταν γεμάτο εκρηκτικά εξερράγη την Τρίτη την ώρα που περνούσε από γεμάτη με κόσμο αγορά στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Πάκτικα, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους καθώς το όχημα προσπαθούσε να ξεφύγει από αστυνομικό αυτοκίνητο που το κυνηγούσε.
Το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν είχαν ανακοινώσει ότι 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ το υπουργείο Υγείας μία ημέρα αργότερα αναθεώρησε τον αριθμό των θυμάτων σε 43, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τους λόγους της αναθεώρησης.
Η τεράστια έκρηξη σημειώθηκε στην Πάκτικα, η οποία βρίσκεται κοντά στην μεθοριακή περιοχή του Βορείου Ουαζιριστάν στο Πακιστάν, όπου ο στρατός επιτίθεται τις τελευταίες εβδομάδες σε κρυψώνες των Πακιστανών Ταλιμπάν, προκαλώντας την υποχώρηση των μαχητών τους προς το Αφγανιστάν.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την «επονείδιστη εγκληματική ενέργεια», όπως δήλωσε εκπρόσωπός του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.