Γαλλία: Επιθέσεις σε εβραϊκές συναγωγές σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων

Δύο εβραϊκές συναγωγές δέχθηκαν επίθεση στο Παρίσι την Κυριακή, όταν διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστίνιων έλαβαν βίαιο χαρακτήρα.
Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στη συναγωγή Λα Ροκέτ με ρόπαλα και καρέκλες, ενώ οι προσευχόμενοι ταμπουρώθηκαν στο εσωτερικό της για να προστατευθούν.
Η αστυνομία και εθελοντές εμπόδισαν τους διαδηλωτές, ενώ έγινε ρίψη δακρυγόνων για να διαλυθεί το πλήθος.
Στόχος των διαδηλωτών έγινε και η συναγωγή Ντε λα Ρου ντε Τουρνέλ, όπου έγιναν και επτά συλλήψεις.
Έξι αστυνομικοί, οι οποίοι προσπαθούσαν να απωθήσουν το πλήθος και δύο Εβραίοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς καταδίκασε τις επιθέσεις σε εντονότατο ύφος και δήλωσε ότι «η Γαλλία δεν θα ανεχθεί ποτέ τη χρήση βίαιων λέξεων ή πράξεων για την εισαγωγή της ισραηλινοπαλαιστινιακής διαμάχης στο έδαφός της».
Ο δήμαρχος Παρισίων συνεχάρη την αστυνομία για τον επαγγελματισμό της και κάλεσε σε σύνεση και ηρεμία αναφορικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Παρά τα δύο περιστατικά επιθέσεων στις εβραϊκές συναγωγές, η διαδήλωση στη Γαλλία την Κυριακή ήταν κυρίως ειρηνική και οι διαδηλωτές απαίτησαν άμεση εκεχειρία και καταδίκασαν την αντίδραση του Ισραήλ στην εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα ως «δυσανάλογη».
Χιλιάδες περπάτησαν μέχρι την πλατεία της Βαστίλης κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες .
Την Κυριακή ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ παρότρυνε το Ισραήλ και τη Χαμάς να συμφωνήσουν σε εκεχειρία το συντομότερο δυνατό, κατά την ομιλία του στην τελετή από την επέτειο της άλωσης της Βαστίλης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.