Γαλλία: Τον Ζιπέ και όχι τον Σαρκοζί στηρίζει για την ηγεσία της Κεντροδεξιάς ο Σιράκ

Τον πρώην πρωθυπουργό του, Αλέν Ζιπέ, τον οποίο έχει πολλάκις χαρακτηρίσει «τον καλύτερο ανάμεσα μας στην Κεντροδεξιά» αποφάσισε να στηρίξει ανοικτά ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, στη μάχη για την ηγεσία του κεντροδεξιού UMP.
Σε μια σύντομη δήλωσή του, ο κ. Σιράκ σημειώνει ότι πάντα πίστευε πως «ο Αλέν Ζιπέ θα ήταν συνεπής στο ραντεβού του με την δική του μοίρα και τη μοίρα της Γαλλίας. Εάν είχα τη φυσική δύναμη και ενέργεια, θα λάμβανα τη θέση μου, ακόμη και τη μικρότερη, στο γενικό του επιτελείο».
Η κόρη του κ. Σιράκ, Κλοντ, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται «για λόγια από καρδιάς, απόλυτα ειλικρινή».
«Είναι εξαιρετικό ότι ο πρώην πρόεδρος παρέχει την υποστήριξή του στον Αλέν Ζιπέ», τόνισε ο πρώην υπουργός Μπενουά Απαρού, εκ των ηγετικών στελεχών του επιτελείου του δημάρχου του Μπορντό και πρώην πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τη γαλλική Le Monde, το επιτελείο του Νικολά Σαρκοζί, πρώην προέδρου της Γαλλίας που διεκδικεί επίσης την προεδρία του κεντροδεξιού, γκωλικού UMP (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα) δεν επιθυμεί να σχολιάσει την τοποθέτηση του κ. Σιράκ.
Η σύζυγος του Ζακ Σιράκ, Μπερναντέτ, προ ημερών, είχε τοποθετηθεί εναντίον του κ. Ζιπέ και εμμέσως υπέρ του Νικολά Σαρκοζί, καθώς, όπως είχε σημειώσει, ο κ. Ζιπέ «είναι υπερβολικά ψυχρός και αδυνατεί να προσελκύσει τους ανθρώπους».
Η κ. Σιράκ έχει δηλώσει ότι ο Νικολά Σαρκοζί επιθυμεί μια πλήρη αποκατάσταση των σχεσεών του με τον Ζαν Σιράκ, ζητώντας μάλιστα μια συνάντηση μαζί «οποτεδόποτε και οπουδήποτε», ωστόσο η κόρη του ζευγαριού, Κλοντ Σιράκ, η οποία αντιτίθεται σφόδρα στον κ. Σαρκοζί, εμποδίζει μια τέτοια επαφή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.