Δέσμευση ΗΠΑ για επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράκ

Συναντήσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και άλλα κορυφαία στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης είχε χθες στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Ιράκ, Σαλίμ αλ Τζαμπούρι, εξασφαλίζοντας τη δέσμευση του Λευκού Οίκου για τη χορήγηση επιπλέον ανθρωπιστικής βοήθειας, ύψους 9 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον Τζαμπούρι κατ’ ιδίαν αλλά και στο Λευκό Οίκο, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε για λίγο και ο Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας η συζήτηση επικεντρώθηκε στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη χορήγηση επιπρόσθετης ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 9 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που αυξάνει το σύνολο της αμερικανικής βοήθειας σε 416 εκατ. δολάρια από το 2014.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ συνάντησε επίσης τον Τζαμπούρι και μια αντιπροσωπεία Ιρακινών κοινοβουλευτικών στο Πεντάγωνο, με τους οποίους συζήτησαν σχετικά με τις προσπάθειες αντιμετώπισης του ΙΚ.
Οι Κάρτερ και Τζαμπούρι συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να υπάρξει στενότερη συνεργασία με μαχητές που ανήκουν σε σουνιτικές φυλές, ανέφερε το Πεντάγωνο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ενέκρινε την Τετάρτη την ανάπτυξη έως και 450 επιπλέον Αμερικανών στρατιωτικών στην αεροπορική βάση Τακαντούμ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.