Εκβιασμό από πλευράς Κεντροαριστεράς καταγγέλλει ο κεντροδεξιός Πορτογάλος πρωθυπουργός

O πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, το κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του οποίου επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές, κατηγόρησε το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα για «εκβιασμό», καθώς αναζητά τρόπους να επιβάλει το πολιτικό του πρόγραμμα με αντάλλαγμα να προσφέρει στήριξη σε συντηρητική κυβέρνηση μειοψηφίας.

«Δεν πρόκειται να κυβερνήσω βεβαίως με τον πρόγραμμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ούτε να υποβάλω την χώρα σε ενός είδους πολιτικό εκβιασμό, με τον οποίο ο ηττημένος επιβάλει τους όρους του στον νικητή», είπε ο κ. Κοέλιο ενώπιον των δημοσιογράφων.

«Αρνούμαι η χώρα να τεθεί σε κατάσταση ομηρίας εξαιτίας ενός παιχνιδιού μικροκομματικού οφέλους που θα ανατρέπει το αποτέλεσμα των εκλογών», επέμεινε.

Ο κ. Κοέλιο έλαβε εντολή από τον πρόεδρο της Πορτογαλίας Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα να αναζητήσει λύση η οποία θα επιτρέψει τη συγκρότηση «σταθερής και μακροχρόνιας» κυβέρνησης, ωστόσο οι συνομιλίες με το Σοσιαλιστικό Κόμμα κατέληξαν σε αδιέξοδο, έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

«Δε σκοπεύω να συναντήσω εκ νέου τους επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος για να υποδυθούμε ότι αναζητάμε ένα αποτέλεσμα, στο οποίο το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν θα έχει καμία συμβολή», προειδοποίησε ο κεντροδεξιός Πορτογάλος πρωθυπουργός.

«Αναμένω ότι θα οριστώ πρωθυπουργός της χώρας και θα λάβω εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης», διαβεβαίωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.