Ελβετία: Η SNB παρακολουθεί τις ισοτιμίες του φράγκου

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) παρακολουθεί την ισοτιμία του ελβετικού φράγκου έναντι άλλων νομισμάτων και είναι ικανοποιημένη από τις επιπτώσεις που έχουν τα αρνητικά επιτόκια, σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού της συμβουλίου, Φριτς Τσούρμπριγκ.
«Το ελβετικό φράγκο είναι ακόμη πολύ υπερτιμημένο. Όλα τα μοντέλα μας το δείχνουν», δήλωσε ο Τσούρμπριγκ, σε συνέντευξή του στην Berner Zeitung. «Όμως δεν παρακολουθούμε μόνο την εξέλιξη της ισοτιμίας του ευρώ με το φράγκο, αλλά μάλλον παρακολουθούμε την ισοτιμία σε σύγκριση με πολλά νομίσματα», είπε, προσθέτοντας πως η κεντρική τράπεζα αναμένει εξασθένηση του φράγκου έναντι του ευρώ.
Ο Ελβετός τραπεζίτης δήλωσε επίσης πως η SNB θα μπορούσε να αυξήσει τον ισολογισμό της, υποδηλώνοντας ότι η κεντρική τράπεζα ίσως ετοιμάζεται να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος για να εξασθενήσει το φράγκο.
Σε άλλη συνέντευξή του, ο Τσούρμπριγκ είπε πως η SNB είναι ικανοποιημένη με την επίδραση των αρνητικών επιτοκίων – μία ποινή 0,75% που επιβάλλεται σε ορισμένες καταθέσεις σε ελβετικό φράγκο, η οποία επιβλήθηκε προκειμένου να αποτρέψει κερδοσκοπικές κινήσεις του νομίσματος.
«Με -0,75% έχουμε ήδη διανύσει πολύ δρόμο και σε αυτό σημείο είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Τσούρμπριγκ στην εφημερίδα Tribune de Geneve.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.