Ελβετοί νοσηλευτές ύποπτοι για τη «διαρροή» των ιατρικών αρχείων του Σουμάχερ

Οι φόβοι της οικογένειας Σουμάχερ για την κλοπή των ιατρικών αρχείων του γερμανικού δείγματος αποδείχθηκαν βάσιμες.
Ο εισαγγελέας στην Γκρενόμπλ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ελβετίας, υποστηρίζοντας ότι τα έγγραφα είχαν κλαπεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Λωζάνης, στις 16 Ιουνίου.
Ο Ζαν-Ιβ Κοκιλά δήλωσε στη «SonntagsBlick» ότι οι πληροφορίες διέρρευσαν από τον ιατρικό φάκελο που μετέφερε γιατρός, όταν φωτογραφήθηκαν από έναν Ελβετό νοσηλευτή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Ως εκ τούτου ο φάκελος με το πλήρες ιατρικό ιστορικό δεν κλάπηκε, όπως φοβόταν η οικογένεια του «Σούμι», όμως το υποκλαπέν έγγραφο προσφέρθηκε ύστερα σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης (μέσω e-mail), έναντι 50.000 ευρώ.
Στην κλοπή συμμετείχαν αρκετοί άνθρωποι, που πίσω από το ψευδώνυμο «Kagemusha» επιχείρησαν να ψάξουν για υποψήφιους αγοραστές. Η εφημερίδα «20 minutes.ch» επικοινώνησε με την υπηρεσία ασθενοφόρων στο Alto Vallese, που ήταν υπεύθυνη για τη μεταφορά του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, αλλά ουδείς από την εταιρεία θέλησε να κάνει σχόλιο.
«Αποφασίσαμε να μη λάβουμε δημόσια θέση για την υπόθεση του Μίχαελ Σουμάχερ» ήταν η απάντηση. Αν επιβεβαιωθεί η υπόθεση, αυτό απαλλάσσει πλήρως το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, που έχει επιβεβαιώσει ότι ουδέν ίχνος κλοπής ή hacking βρέθηκε στους υπολογιστές που εξετάστηκαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.