Εμπάργκο σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά αυτοκίνητα εξετάζει η Μόσχα

Εμπάργκο στα αυτοκίνητα που παράγονται από ευρωπαϊκές και αμερικανικές βιομηχανίες ενδέχεται να επιβάλει η Ρωσία, σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες προβούν σε νέες οικονομικές κυρώσεις εναντίον της, όπως μεταδίδει η ρωσική εφημερίδα Vedomosti.

Το ενδεχόμενο εμπάργκο δεν θα αφορά τα οχήματα που κατασκευάζονται σε εργοστάσια που διαθέτουν οι Δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες στη Ρωσία αλλά μόνο τα εισαγόμενα μοντέλα, σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα. Οι εταιρείες Ford, Volkswagen, Renault, Toyota και Hyundai ήδη διαθέτουν βιομηχανικές μονάδες σε ρωσικό έδαφος.

Οι προτάσεις για τις ενδεχόμενες ρωσικές κυρώσεις έχουν ήδη κατατεθεί στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο ως τώρα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, σύμφωνα με πηγές της Vedomosti.

Η Μόσχα έχει ήδη απαγορεύσει την εισαγωγή διάφορων τροφίμων από την Ε.Ε., τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία.

Πέραν των αυτοκινήτων, η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής προστατευτικών εμπορικών μέτρων για τους κλάδους της κατασκευής πλοίων και αεροσκαφών, σύμφωνα πάντα με τη Vedomosti.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.