Εντός των ημερών αποφασίζει η Σερβία εάν θα συλλάβει εκ νέου τον Σέσελι

Η κυβέρνηση της Σερβίας, τις επόμενες μέρες θα λάβει απόφαση για το αίτημα του Συμβουλίου Εφετών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) να ανακληθεί η προσωρινή αποφυλάκιση του αρχηγού του ακροδεξιού Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS), Βόισλαβ Σέσελι, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
«Δεν είμαι σε θέση να κρύψω την οργή μου στην είδηση της ανήθικης απόφασης που έλαβαν. Τις επόμενες μέρες θα αποφανθούμε για το ζήτημα», ανέφερε ο κ. Βούτσιτς σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.
Ο Σέρβος πρωθυπουργός είπε ότι δεν θεωρεί ότι ο κ. Σέσελι είναι το πραγματικό θέμα και πρόσθεσε: «Αν εξέφραζα τώρα αυτό που αισθάνομαι, κάποιος θα σκεφτόταν ότι δεν καταφέρνω να συγκρατήσω το θυμό μου λόγω των ανήθικων αποφάσεων που έλαβαν κάποιοι».

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς τόνισε πως είναι προφανές ότι η δική του ομιλία στις 24 Μαρτίου, ημέρα συμπλήρωσης 16 χρόνων από την έναρξη των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία δεν αντιμετωπίστηκε με συμπάθεια από τον κόσμο.
«Αλλά εγώ δεν θα αλλάξω την καρδιά μου, το μυαλό μου ή το πρόσωπό μου. Θέλω να προειδοποιήσω ότι η περηφάνια μου και η ηθική μου, όπως και η σταθερότητα της Σερβίας, δεν έχουν τιμή», υπογράμμισε ο κ. Βούτσιτς.

Με αφορμή τη δήλωση του αρχηγού του SRS ότι δεν θα παραδοθεί οικειοθελώς στη Χάγη, ο πρωθυπουργός της Σερβίας είπε ότι «έχει δικαίωμα να αλλάζει την πολιτική του και τη συμπεριφορά του και να συμπεριφέρεται υπεύθυνα ή ανεύθυνα».
Ο κ. Βούτσιτς, στην κεντρική εκδήλωση στο Βελιγράδι, με αφορμή τη συμπλήρωση 16 χρόνων από την έναρξη των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ, την περασμένη Τρίτη είπε ότι από τη Σερβία κανένας δεν μπορεί να ζητεί να ξεχάσει.

«Θυμόμαστε και όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να θυμούνται – η σερβική μνήμη μας είναι ισχυρή και ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Ούτε για μία από αυτές τις 78 μέρες, ούτε για ένα θύμα, δεν υπάρχει λήθη», είχε δηλώσει ο Σέρβος πρωθυπουργός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.