Ενώπιον της δικαιοσύνης o συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank

Ενώπιον της δικαιοσύνης βρίσκεται σήμερα o συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Γιούργκεν Φίτσεν, κατηγορούμενος για κατάθεση παραπλανητικών στοιχείων σε σχέση με την κατάρρευση του μιντιακού ομίλου Kirch.
Ο ίδιος ο Φίτσεν έχει δηλώσει ότι θα αντικρούσει τους ισχυρισμούς βάσει των οποίων έδωσε παραπλανητική κατάθεση στην εκδίκαση της αστικής αγωγής των κληρονόμων του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Λέο Κιρχ. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του εισαγγελέα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο 66χρονος Φίτσεν κατά την εκδίκαση της αστικής αγωγής κατέθεσε με τέτοιο τρόπο προκειμένου να απορριφθεί η υπόθεση εναντίον της Deutsche Bank.
Τον Φεβρουάριο του 2014, η Deutsche Bank κατέληξε σε διακανονισμό της διαμάχης, σε μια συμφωνία που της κόστισε περίπου 925 εκατ. ευρώ και έδωσε τέλος σε 12 χρόνια νομικών διενέξεων.
«Δεν ξέρω γιατί κατηγορούμαι», είπε ο Φίτσεν χθες. Σύμφωνα με πηγές με γνώση της υπόθεσης, ο Φίτσεν έχει ήδη απορρίψει την πρόταση του εισαγγελέα για εξωδικαστικό συμβιβασμό και επιβολή προστίμου.
Στο εδώλιο των κατηγορουμένων θα καθίσουν επίσης οι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της Deutsche Bank Γιόσεφ Άκερμαν και Ρολφ Μπρόιερ, καθώς επίσης και δύο πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, οι Κλέμενς Μπέρσιγκ και Τέσεν φον Χέιντεμπρεκ.
Ο Λέο Κιρχ, ο οποίος πέθανε το 2011, κατηγορούσε τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας για τη διάλυση του ομίλου του, προκαλώντας μία από τις σοβαρότερες νομικές διαφορές μεταξύ εταιρειών στη Γερμανία.
Η Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα ότι πολιτική της είναι να μην σχολιάζει υποθέσεις που βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ επανέλαβε ότι είναι πεπεισμένη «πως οποιαδήποτε υποψία εναντίον του Γιούργκεν Φίτσεν θα αποδειχθεί αβάσιμη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.