ΗΠΑ, Ισλαμικό Κράτος, Ιράν και Χεζμπολάχ κατηγορεί ο αραβικός Τύπος για τις Βρυξέλλες

Επίθεση στις ΗΠΑ, στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου για την εμπλοκή τους στη Συρία εξαπολύει ο Αραβικός Τύπος, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για «μαύρες ημέρες», καθώς το Ισλαμικό Κράτος «εξαπολύει πόλεμο ενάντια σε όλο τον πλανήτη», αναφέρει σε άρθρο γνώμης σχολιαστής της αριστερής, παναραβικής εφημερίδας του Λιβάνου Al-Safir.

Η σαουδαραβική, καθημερινή εφημερίδα Al-Riyadh ζητεί από τον πλανήτη να αντισταθεί στο Ιράν, το οποίο κατηγορεί για συνεργασία με την Αλ Κάιντα και με τη λιβανική Χεζμπολάχ στη Συρία, σημειώνοντας ότι η Τεχεράνη γεμίζει την περιοχή με το πνεύμα της τρομοκρατίας και της θρησκευτικής διαμάχης.

Η συριακή φιλοκυβερνητική εφημερίδα Al-Thawrah κατηγορεί τη Δύση ότι επιτρέπει στο Ισραήλ «να παρέχουν στο Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία με υλικό για να ενδυναμώνουν την Αλ Κάιντα και στο Ισλαμικό Κράτος».

Η αιγυπτιακή κρατική εφημερίδα Al-Ahram επιτίθεται επίσης στη Δύση, κατηγορώντας την ότι απέτυχε να βοηθήσει τις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες, τόσο στην Αίγυπτο όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Η εφημερίδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Al-Ittihad καλεί τους Ευρωπαίους να μην υιοθετήσουν αυστηρά μέτρα ενάντια στις αραβικές και μουσουλμανικές κοινότητες, καθώς «κάτι τέτοιο είναι που θέλουν και οι τρομοκράτες».

Σχολιαστής στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Ιορδανίας Al-Dustour προειδοποιεί ότι, εάν οι ΗΠΑ δεν αποφασίσουν να κινηθούν με αποφασιστικότητα, η Ευρώπη «θα συνεχίσει να πληρώνει το τίμημα με τη μορφή μαζικής προσφυγικής κρίσης και διεθνούς τρομοκρατίας».

Σε άρθρο, τέλος, στην εφημερίδα του Ισραήλ Yisrael Hayom σημειώνεται ότι η Ευρώπη «βυθίστηκε στις συμφωνίες» για περιορισμό μέτρων όπως η παρακολούθηση υπόπτων, η είσοδος σε μουσουλμανικές γειτονιές, οι κρατήσεις υπόπτων και οι ανακρίσεις.

Ο αρθρογράφος καλεί την Ευρώπη σε «αμυντικό πόλεμο», γιατί διαφορετικά θα δει τον εαυτό της «να ηττάται στον βρώμικο πόλεμο που άρχισαν οι εχθροί της».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.