Η Μόσχα απαγόρευσε τις εισαγωγές ουκρανικών χυμών

Η ρωσική υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών ανακοίνωσε σήμερα ότι διέκοψε τις εισαγωγές ουκρανικών χυμών, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της επιβολής απαγόρευσης στις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από την Πολωνία.
Πρόκειται για μία ακόμη απάντηση της Μόσχας στην επιβολή νέων κυρώσεων από την Ε.Ε..
Η απαγόρευση έγινε «για λόγους προστασίας των καταναλωτών», με την αιτιολογία ότι «τα ουκρανικά αυτά προϊόντα δεν πληρούν τους όρους που θέτει η Τελωνειακή Ενωση», στην οποία συμμετέχουν πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, σχήμα στο οποίο το Κρεμλίνο ήθελε να ενταχθεί και η Ουκρανία.
Η Μόσχα έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιεί το όπλο της επιβολής περιορισμών στις εμπορικές συναλλαγές, επικαλούμενη υγειονομικούς λόγους, ως μέσο άσκησης διπλωματικής πίεσης προς τις γειτονικές της χώρες.
Τους τελευταίους μήνες έχει χρησιμοποιήσει το όπλο αυτό τους κατά της Ουκρανίας και της Μολδαβίας σε αντίποινα για την υπογραφή συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν τη Δευτέρα την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της ρωσικής οικονομίας, με στόχο τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές χρηματοοικονομικές αγορές ρωσικών επιχειρήσεων και τραπεζών, αλλά και την απαγόρευση της πώλησης οπλικών συστημάτων και τεχνολογίας αιχμής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.