Ιράκ: «Καλύψτε όλο σας το σώμα» διατάζουν οι τζιχαντιστές τις γυναίκες

Οι σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ προειδοποίησαν τις γυναίκες στη Μοσούλη να καλύψουν όλο τους το σώμα, διαφορετικά θα υποστούν βαριά τιμωρία.
«Οι όροι που τέθηκαν στα ρούχα και στην περιποίησή της γυναίκας τέθηκαν μόνο για να βάλουν τέλος στο πρόσχημα της ακολασίας που προκύπτει από την περιποίηση και τα υπερβολικά ρούχα», ανέφερε ανακοίνωση του ΙΚ.
«Δεν είναι περιορισμός στην ελευθερία της γυναίκας, αλλά στόχος είναι να την προστατέψει από το να εξευτελιστεί και να εκχυδαϊστεί ή να είναι θέαμα στα μάτια αυτών που την κοιτούν», συνέχισε.
«Κάθε ένας που δεν είναι αφοσιωμένος σε αυτό το καθήκον και παρακινείται από μεγαλεία θα λογοδοτήσει και θα υποστεί βαριά τιμωρία για να προστατεύσουμε την κοινωνία από το κακό και να διατηρήσουμε τις αναγκαιότητες της θρησκείας και να την προστατεύσουμε από την ακολασία», απείλησε το ΙΚ μέσω της ανακοίνωσής του.
Οι τζιχαντιστές, οι οποίοι ανακήρυξαν χαλιφάτο στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας τα οποία ελέγχουν τον προηγούμενο μήνα, έδωσαν συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα πρέπει να φορούν οι γυναίκες τα ρούχα τους.
Τα χέρια και τα πόδια πρέπει να είναι καλυμμένα. Οι γυναίκες δεν πρέπει να φορούν ρούχα που να αγκαλιάζουν το σώμα, ούτε και άρωμα.
Οι γυναίκες δεν πρέπει να περπατούν μόνες χωρίς να συνοδεύονται από κάποιον άντρα. Οι τζιχαντιστές διέταξαν ακόμη και τους καταστηματάρχες να καλύψουν τα πρόσωπα από τις ψεύτικες κούκλες.
Το ΙΚ θεωρεί άπιστους τους σιίτες μουοσουλμάνους του Ιράκ και τους έχει ζητήσει είτε να αλλαξοπιστήσουν, είτε να πληρώσουν θρησκευτικό φόρο, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν το θάνατο.
Την Πέμπτη το ΙΚ διέταξε κλειτοριδεκτομή για όλες τις γυναίκες εντός και γύρω από τη Μοσούλη, ηλικίας από 11 έως 46 ετών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.