Ισλαμικό Κράτος προς ΗΠΑ: Μας προσφέρατε κατά λάθος όπλα και πυρομαχικά στο Κομπάνι

Αμερικανικά όπλα και πυρομαχικά τα οποία από ρίψεις αεροσκαφών των ΗΠΑ για τους Κούρδους της Συρίας ισχυρίζεται ότι έπεσαν στα χέρια του το Ισλαμικό Κράτος, στην περιοχή γύρω από την πολιορκούμενη πόλη Κομπάνι, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Οι ρίψεις έγιναν την Κυριακή και ήταν οι πρώτες αυτού του είδους, μετά από εβδομάδες πληγμάτων της Διεθνούς Συμμαχίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ.
Σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι όπλα και πυρομαχικά έπεσαν από λάθος της αμερικανικής αεροπορίας στην πλευρά του Κομπάνι την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο δίκτυο CBS την Κυριακή ότι το μεγαλύτερο μέρος των ρίψεων έφτασε στους σωστούς αποδέκτες, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έγιναν και κάποια λάθη.
Ο Ιντρίς Νασάν, Κούρδος αξιωματούχος από το Κομπάνι, ο οποίος βρίσκεται στην τουρκική πόλη Μουρσιτπινάρ, επιβεβαίωσε ότι οι Κούρδοι μαχητές έλαβαν όπλα από αμερικανικές ρίψεις και ζήτησε ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια.
«Δεν χρειαζόμαστε άλλους μαχητές. Μπορούμε να νικήσουμε τους τρομοκράτες μόνον με καλύτερα όπλα και περισσότερα πυρομαχικά», δήλωσε στο πρακτορείο The Associated Press.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.