Ισραήλ: Νέες συγκρούσεις στην Πλατεία των Τεμενών

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί μεταξύ Ισραηλινών αστυνομικών και νεαρών Παλαιστινίων στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ, όπου επικρατεί ένταση με αφορμή τον εορτασμό του εβραϊκού Σουκότ.

Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και βομβίδες κρότου για να διαλύσουν το πλήθος των πιστών και των νεαρών διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες, οι οποίοι οχυρώθηκαν στη συνέχεια μέσα στο τέμενος Αλ Άκσα, το οποίο περικυκλώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές, οι οποίοι διανυκτέρευσαν μέσα στο τέμενος, έριξαν μολότοφ προς τους αστυνομικούς, προκαλώντας πυρκαγιά στην είσοδο του κτηρίου. Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία καταδικάζει «την κυνική εκμετάλλευση ενός ιερού χώρου».

Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν όλοι οι μουσουλμάνοι πιστοί που βρίσκονταν στην πλατεία και απαγορεύτηκε μέχρι νεωτέρας η είσοδος στην Πλατεία των ανδρών κάτω των 50 ετών.

Αυτήν τη στιγμή έχουν κλείσει όλες οι πύλες πρόσβασης για τους μουσουλμάνους, ενώ ορισμένοι πιστοί που βρίσκονται κοντά σε αυτές φωνάζουν συνθήματα σε υπεράσπιση των τεμενών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.