Κάμερον: Περιορίζονται οι διαφωνίες για το μέλλον του Άσαντ

Μειώνονται σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον οι διαφωνίες για το μέλλον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ που εξέφρασε την ελπίδα ότι η διαδικασία θα μπορέσει να προχωρήσει πιο γρήγορα απ’ ό,τι μέχρι τώρα.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας G20 που πραγματοποιείται στην Αττάλεια της Τουρκίας ο Κάμερον σημείωσε ότι είπε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, έναν από τους βασικούς υποστηρικτές του Άσαντ, πως ο βομβαρδισμός της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία είναι «λάθος».

«Οι διαφορές μεταξύ αυτών που πιστεύουμε ότι ο Άσαντ πρέπει να φύγει αμέσως και εκείνων, όπως ο πρόεδρος Πούτιν, που τον υποστήριζαν και εξακολουθούν να τον υποστηρίζουν ήταν τεράστιες», εξήγησε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Εκτίμησε δε ότι οι διαφορές μπορούν να περιοριστούν περισσότερο, ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές σχετικά με το μέλλον του Άσαντ.

Εξάλλου ο Κάμερον επεσήμανε ότι κάλεσε τον Πούτιν να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα ώστε να υποστηρίξουν μια μετάβαση στη Συρία μακριά από τον Άσαντ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, οι συμμετέχοντες στη G20 συμφώνησαν να γίνουν βήματα προκειμένου να αποκοπεί η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και να υπάρξει καλύτερη προστασία των κρατών μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.