Κίεβο: Ισχυρή έκρηξη λόγω πυραύλου δείχνουν τα μαύρα κουτιά

«Αποσυμπίεση» που οφείλεται σε μια «ισχυρή έκρηξη» την οποία προκάλεσε ένας πύραυλος δείχνουν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφος των μαλαισινιανών αερογραμμών που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το Κίεβο.
«Τα στοιχεία των καταγραφέων που βρίσκονταν στο αεροσκάφος δείχνουν ότι η καταστροφή και η πτώση του αεροσκάφους προκλήθηκαν από μια τεράστια αποσυμπίεση που οφείλεται με μια έκρηξη εξαιτίας των διατρήσεων που προκάλεσε η έκρηξη ενός πυραύλου» στην άτρακτο, δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας.
Όπως εξήγησε, η πληροφορία αυτή προέρχεται από ειδικούς που ανέλυσαν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία στις 17 Ιουλίου.
Το ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας που έχει αναλάβει τις έρευνες ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ωστόσο δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες,
«Προτιμάμε να περιμένουμε να αποκτήσουμε μία πληρέστερη εικόνα για το τι συνέβη από το να δημοσιεύουμε αποσπασματικές πληροφορίες εδώ και εκεί» είπε η εκπρόσωπός του.
Η Βρετανία έχει επιφορτιστεί με το έργο να μεταφορτώσει τα δεδομένα από τα δύο μαύρα κουτιά που ανασύρθηκαν από το σημείο της συντριβής και να παραδώσει τις πληροφορίες στους διεθνείς ερευνητές προκειμένου να τα αναλύσουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.