ΚΑΔ: Ένοπλοι χριστιανοί σκότωσαν 17 μειονοτικούς μουσουλμάνους

Δεκαεπτά μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας Φουλάνι στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε επίθεση εναντίον του καταυλισμού τους κοντά στο Μπαμπάρι, στα κεντρικά, από αντάρτες της χριστιανικής πολιτοφυλακής Αντι-Μπαλακά, ανακοίνωσε αξιωματικός της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης (Misca) στη χώρα.
«Δεκαεπτά άνθρωποι, όλοι μέλη της μειονότητας Φουλάνι, σκοτώθηκαν από ένοπλους νεαρούς που δήλωναν Αντι-Μπαλακά, σε επίθεση εναντίον του καταυλισμού τους. Ορισμένα πτώματα ακρωτηριάστηκαν και κάηκαν από τους δράστες της επίθεσης», διευκρίνισε ο αξιωματικός, ο οποίος βρίσκεται στο Μπανγκί και ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Πρόσθεσε ότι η σφαγή αυτή προκάλεσε «πράξεις αντιποίνων» από μαχητές των πρώην ανταρτών Σελεκά, μουσουλμάνων στην πλειοψηφία τους, στην πόλη Μπαμπάρι.
«Η επίθεση προκάλεσε βιαιότητες στο κέντρο του Μπαμπάρι, όπου πυρά ακούστηκαν σε μερικές γειτονιές και προκάλεσαν τον θάνατο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων, ενώ τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι κατέφυγαν στην επισκοπή, κυρίως στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωσήφ», πρόσθεσε ο αξιωματικός.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής απολογισμός των θυμάτων από τα αντίποινα.
Γάλλοι στρατιώτες της επιχείρησης Sangaris έλαβαν θέσεις για να μειώσουν την ένταση στο Μπαμπάρι, μια πόλη όπου οι πρώην αντάρτες Σελεκά εγκατέστησαν το νέο τους αρχηγείο.
Εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, μια πρωτοφανής κρίση σοβεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ωμότητες ενόπλων ομάδων εναντίον των αμάχων έχουν προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων.
Πολλοί μουσουλμάνοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ολόκληρες περιοχές που βρίσκονταν αντιμέτωπες με τις βιαιότητες των ενόπλων χριστιανών, ενώ σε άλλες περιοχές οι χριστιανικοί πληθυσμοί παραμένουν υπό τον έλεγχο των μαχητών Σελέκα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.