Κυρώθηκε από τη Βουλή του Κοσόβου η συμφωνία Σύνδεσης με την Ε.Ε.

Η Βουλή του Κοσόβου, ντεφάκτο αποσχισθείσας αυτόνομης επαρχίας της Σερβίας, ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία τον νόμο κύρωσης της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θεωρείται ορόσημο για την οικονομική ανάπτυξη του Κοσόβου.

Στη Βουλή των 120 εδρών, υπέρ του σχεδίου νόμου κύρωσης της Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης με την Ε.Ε. ψήφισαν 86 βουλευτές.

Η συμφωνία η οποία υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα, θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση του κράτους δικαίου στο Κόσοβο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ίσα Μουστάφα.

«Τώρα θα συναλλασσόμαστε με μία αγορά με πληθυσμό άνω των 500 εκ. κατοίκων», επισήμανε.

Η αντιπολίτευση του Κοσόβου δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία που διεξήχθη τη Δευτέρα στη Βουλή, ζητώντας την ακύρωση της συμφωνίας για τη συγκρότηση Ένωσης Σερβικών Δήμων στο βόρειο Κόσοβο, επειδή, όπως υποστηρίζουν, δίνει περισσότερες εξουσίες στους δήμους του Κοσόβου με σερβικό πληθυσμό.

Αντίθετη είναι η αντιπολίτευση και σε συμφωνία με το Μαυροβούνιο για την οριοθέτηση των συνόρων των δύο χωρών.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης διοργανώνουν διαμαρτυρίες και εμποδίζουν τις εργασίες της Βουλής, χρησιμοποιώντας πολλές φορές και δακρυγόνα, τα οποία εκτοξεύουν μέσα στην αίθουσα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.