Κόσοβο: Στόχος των βομβαρδισμών του NATO ήταν η προστασία των αμάχων

Με αφορμή τη συμπλήρωση 16 χρόνων από την έναρξη των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, η πρόεδρος του Κοσόβου, Ατιφέτα Γιαχγιάγκα, δήλωσε ότι η δράση πραγματοποιήθηκε για να προστατευθεί άμαχος πληθυσμός.
«Οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ διεξήχθησαν για την προστασία της ειρήνης, την αποτροπή γενοκτονίας, βίαιης εκδίωξης πληθυσμού και καταστροφής της ζωής και της περιουσίας των πολιτών του Κοσόβου», ανέφερε η κ. Γιαχγιάγκα.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κοσόβου, οι επιθέσεις «ήταν η πιο ανθρωπιστική δράση στην ιστορία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ως ισχυρή αποφασιστικότητα του δημοκρατικού κόσμου ενάντια σε επιθετικές πολιτικές και για την προστασία του άμαχου πληθυσμού».
Η πρόεδρος του Κοσόβου εξέφρασε ευχαριστίες προς τις ΗΠΑ, τις χώρες – μέλη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ που συμμετείχαν στην υπεράσπιση των πολιτικών αξιών και επέτρεψαν το Κόσοβο να γίνει μία χώρα ελεύθερων και ισότιμων πολιτών.
«Το Κόσοβο σήμερα αποτελεί σημαντικό παράγοντα ειρήνης, σταθερότητας, καλής γειτονίας και διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος με σαφή στόχο την ένταξη στην Ε.Ε., στον ΟΗΕ και στο ΝΑΤΟ», υπογράμμισε η κ. Γιαχγιάγκα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.