Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες στο πακιστανικό εργοστάσιο στη Λαχόρη

Οι ελπίδες να βρεθούν νέοι επιζώντες μειώνονται, δύο ημέρες μετά την κατάρρευση εργοστασίου στη Λαχόρη, στο ανατολικό Πακιστάν, ενώ μέχρι στιγμής 23 σοροί έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια, με τον αριθμό των αγνοούμενων να παραμένει άγνωστος.

Μετά την κατάρρευση του εργοστασίου την Τετάρτη το βράδυ, περίπου 100 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από το τετραώροφο εργοστάσιο που κατασκεύαζε σακούλες πολυαιθυλενίου και βρισκόταν στη βιομηχανική ζώνη Σούνταρ, περίπου 45 χιλιόμετρα από το κέντρο της Λαχόρης.

Στρατιώτες και διασώστες απομάκρυναν τα μπάζα από το μπροστινό τμήμα του εργοστασίου, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στο πίσω μέρος του κτηρίου, όπου αναμένουν να εντοπίσουν νέα θύματα.

«Περιμένουμε ότι θα βρούμε τουλάχιστον 25 επιπλέον σορούς σε αυτό το σημείο του εργοστασίου», δήλωσε ο Άρσαντ Ζία, επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης του Πουντζάμπ, της επαρχίας του Πακιστάν πρωτεύουσα της οποίας είναι η Λαχόρη.

«Μέχρι τώρα έχουμε εντοπίσει 23 σορούς και περισσότερους από 100 τραυματίες. Ολοένα και μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθούν νέοι τραυματίες στα ερείπια, όμως αναζητούμε σορούς», πρόσθεσε.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο κ. Ζία είχε επισημάνει ότι ακόμη δεν έχανε τις ελπίδες του. «Θαύματα είναι πιθανά ανά πάσα στιγμή, γι’ αυτό προχωρούμε προσεκτικά», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο αριθμός των εργατών που βρίσκονταν στο εργοστάσιο την ώρα της κατάρρευσης δεν είναι γνωστός, με τους αξιωματούχους να εκτιμούν ότι ήταν μεταξύ 150 και 200. Όπως κατήγγειλαν εργάτες, πολλά παιδιά εργάζονταν επίσης στο εργοστάσιο.

Κάποιοι από τους τραυματίες κατήγγειλαν ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, που είχε αρχίσει εργασίες για να προσθέσει ένα όροφο στο κτήριο, αγνόησε τις συστάσεις των εργολάβων και τα αιτήματα των εργαζόμενων να σταματήσει την κατασκευή αφού εμφανίστηκαν ρωγμές στους τοίχους μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Πακιστάν την προηγούμενη εβδομάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.