«Μπαλάκι» μεταξύ Κροατίας-Ουγγαρίας οι πρόσφυγες, με την Ελλάδα τα βάζει το Ζάγκρεμπ

Τις εφεδρείες καλεί το υπουργείο Άμυνας της Ουγγαρίας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κατάσταση με τους πρόσφυγες στα σύνορά της.

Σε πρώτη φάση, οι εφεδρείες θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται σε μονάδες, λόγω της μετακίνησης στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων στα σύνορα με τη Σερβία, ωστόσο, δεν αποκλείεται να αναπτυχθούν και σε άλλα σημεία.

Χιλιάδες σύροι πρόσφυγες συνεχίζουν τις προσπάθειες να διασχίσουν τα σύνορα με την Κροατία.

O πρωθυπουργός της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, ξεκαθάρισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να προωθεί τους μετανάστες στα σύνορα με την Ουγγαρία, χώρα με την οποία δεν υπάρχει συμφωνία για το θέμα αυτό.

«Είμαστε κατά κάποιο τρόπο αναγκασμένοι να δεχόμαστε τους πρόσφυγες, να τους στέλνουμε (στα σύνορα), και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Μπέλι Μάναστιρ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «σύμφωνα με εκτιμήσεις, ποσοστό έως 80% των μεταναστών εισέρχεται από τα ελληνικά νησιά. Πρόκειται για ανθρώπους των οποίων η ζωή δεν είναι σε κίνδυνο.

» Θα μεταφερθούν από τους διακινητές με φουσκωτές βάρκες. Είναι ένα ταξίδι που είναι πολύ σύντομο και το οποίο μπορούμε να εμποδίσουμε, αλλά η Ελλάδα δεν το κάνει επίτηδες».

Η Κροατία δεν θα γίνει το κέντρο προσφύγων στην Ευρώπη, κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.