ΟΗΕ: Εποικοδομητικές οι συζητήσεις με τους Σύρους αντάρτες για εκεχειρία στο Χαλέπι

O ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, χαρακτήρισε «εποικοδομητικές» τις συνομιλίες που είχε με τις ένοπλες οργανώσεις και την αντιπολίτευση με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στο Χαλέπι, μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των εξεγερμένων.
Επικεφαλής των ανταρτών είπε ωστόσο ότι αναμένει από τον ΟΗΕ ένα σχέδιο όπου «θα καταγράφονται εγγράφως όλες οι λεπτομέρειες, προτού προβεί σε ανακοινώσεις», έπειτα από τις συνομιλίες που διεξήχθησαν στην Γκαζιαντέπ, τουρκική πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
«Ο κ. ντε Μιστούρα θεωρεί ότι έξι συναντήσεις τις οποίες είχε χθες στο Γκαζιαντέπ με τους εκπροσώπους των ένοπλων και μη οργανώσεων του Χαλεπίου υπήρξαν εποικοδομητικές», επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου του, Ζουλιέτ Τουμά, σε επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο από τη Βηρυτό.
Ο κ. ντε Μιστούρα, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί αυτήν την εβδομάδα το Λονδίνο, επισκέφθηκε Σύρους πρόσφυγες από το Χαλέπι.
«Τον ικέτευσαν να βάλει ένα τέλος στις εχθροπραξίες», επισήμανε η κ. Τουμά.
Από την πλευρά του, ο Κάις Σέιχ, επικεφαλής του Συμβουλίου Διοίκησης της Επανάστασης (CCR), συνασπισμού 20 μετριοπαθών οργανώσεων, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η πρωτοβουλία του κ. ντε Μιστούρα δεν περιλαμβάνει «όλους τους μηχανισμούς και τις εγγυήσεις που απαιτούνται».
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, όπως προσέθεσε, «στηρίζει το σχέδιό του σε πεποιθήσεις που είναι αντίθετες από τις δικές μας. Του ζητήσαμε λοιπόν ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει εγγράφως όλες τις λεπτομέρειες που μπορούμε να συζητήσουμε στους κόλπους του CCR, με τους συμμάχους μας της αντιπολίτευσης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.