Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν σε οικογένεια μουσουλμάνων να πάει διακοπές στη Ντίσνεϊλαντ

Βουλευτής του βρετανικού Κοινοβουλίου κατήγγειλε σήμερα, Τετάρτη, ότι οι αμερικανικές αρχές απαγόρευσαν, χωρίς καμία εξήγηση, στα μέλη μιας οικογένειας βρετανών μουσουλμάνων να επιβιβαστούν σε πτήση από το Λονδίνο για τις ΗΠΑ, όπου θα περνούσαν τις διακοπές τους στην Ντίσνεϊλαντ.

Η βουλευτής Στέλα Κρίζι έγραψε επιστολή στον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, καταγγέλλοντας το περιστατικό. Αμερικανοί αξιωματούχοι προσέγγισαν την οικογένεια έντεκα ατόμων, που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει τις διακοπές της για τις οποίες είχε εδώ και καιρό μαζέψει χρήματα, και τους είπαν ότι η έγκριση να ταξιδέψουν ανακλήθηκε.

Η οικογένεια -δύο αδελφοί και τα εννέα παιδιά τους- επρόκειτο να ταξιδέψει στις 15 Δεκεμβρίου για το Λος Άντζελες. Εκεί σκόπευαν να επισκεφθούν συγγενείς τους και να πάνε στην Ντίσνεϊλαντ.

Σύμφωνα όμως με όσα είπε ο ένας από τους αδελφούς, ο Μοχάμαντ Ταρίκ Μαχμούντ, στο BBC, την τελευταία στιγμή τους είπαν ότι οι αμερικανικές αρχές τους απαγόρευσαν την επιβίβαση στο αεροσκάφος. «Το γεγονός ότι ήμασταν οι μοναδικοί άνθρωποι με ασιατικά ή μουσουλμανικά χαρακτηριστικά στην ουρά και μας παρακάλεσαν να φύγουμε, ήταν αρκετά ενοχλητικό. Τα παιδιά ήταν πολύ δύσκολο να το αποδεχτούν» είπε, τονίζοντας ότι δεν τους δόθηκε καμία εξήγηση για την απόφαση αυτή.

Μιλώντας στον Guardian, ο Μοχάμαντ Ταρίκ Μαχμούντ σημείωσε ότι αν και δεν τους δόθηκε εξήγηση για την ακύρωση της τελευταίας στιγμής, θεωρεί ότι ο λόγος είναι φανερός: «Οφείλεται στις επιθέσεις στην Αμερική. Πιστεύουν ότι κάθε μουσουλμάνος αποτελεί απειλή».
Η βρετανίδα βουλευτής σημείωσε ότι και άλλοι βρετανοί μουσουλμάνοι έχουν παρόμοιες εμπειρίες και τους απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ χωρίς εξήγηση.

Η βουλευτής Στέλα Κρίζι κάλεσε τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να παρέμβει, σημειώνοντας ότι έχουν πολλαπλασιαστεί τέτοιου είδους περιπτώσεις διακρίσεων.

«Οι συζητήσεις στο διαδίκτυο ή αλλού υποδεικνύουν ότι αυξάνεται ο κίνδυνος» να απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ σε βρετανούς μουσουλμάνους, σημείωσε χρησιμοποιώντας τη λέξη «trumped» -αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ, τον υποψήφιο για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, ο οποίος ζήτησε πρόσφατα να απαγορεύεται η είσοδος μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Η Κρίζι ωστόσο εκτιμά ότι η παγκόσμια καταδίκη των δηλώσεων του Τραμπ έρχεται σε αντίθεση με την πρακτική που ακολουθείται στην πραγματικότητα.
Η αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο και το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα μέχρι στιγμής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.