Ιρανοί κατέλαβαν εμπορικό πλοίο στον Περσικό Κόλπο

Τον έλεγχο του εμπορικού πλοίου MV Maersk Tigris (με σημαία Νήσων Μάρσαλ) στα στενά του Ορμούζ πήραν οι Ιρανοί, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας, Al Arabiya.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι στο σκάφος δεν υπάρχει αμερικανικό πλήρωμα, ενώ υπήρξαν αρχικά αναφορές -από ισραηλινές πηγές- ότι πάνω σε αυτό βρίσκονταν 34 στρατιώτες.

Ο καπετάνιος φέρεται να αγνόησε αρχικά την προειδοποίηση των ιρανικών σκαφών. Ωστόσο, όταν οι ιρανοί έριξαν προειδοποιητικές βολές, το πλοίο αναγκάστηκε να ακολουθήσει τις οδηγίες των Ιρανών. Το εμπορικό πλοίο είχε προορισμό το Τζεμπέλ Αλί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι στο σκάφος δεν υπάρχει αμερικανικό πλήρωμα. Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας συμπλήρωσε ότι το Maersk Tigris εξέπεμψε σήμα κινδύνου, στο οποίο ανταποκρίθηκαν μαχητικά των ΗΠΑ, καθώς και το αντιτορπιλικό USS Farragut.

Το πλοίο οδηγείται στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς.

Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό της Δανίας ότι στο πλόιο υπάρχουν 24 άτομα πλήρωμα, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας.

O ίδιος εξέφρασε την έκπληξή του για το περιστατικό, λέγοντας ότι το πλοίο ακολουθούσε την πορεία που πάντοτε ακολουθεί στο δρομολόγιό του.

Το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε πάντως ότι το περιστατικό δεν έχει πολιτική προέκταση, αλλά αφορά ζητήματα αρμοδιότητας του Λιμενικού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.