Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν διευθύντρια βιβλιοθήκης που εξειδικεύεται στην ουκρανική λογοτεχνία

Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν τη διευθύντρια βιβλιοθήκης της Μόσχας που εξειδικεύεται στην ουκρανική λογοτεχνία και άρχισαν έρευνα σε βάρος της για να αποφανθούν αν είναι ένοχη για την υποκίνηση εθνικού μίσους.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η 58χρονη Νατάλια Τσαρίνα συνελήφθη κατόπιν έρευνας η οποία έφερε στο φως έντυπο υλικό που περιείχε «αντι-ρωσική προπαγάνδα» και ακραία γραπτά του Ντμίτρο Κορτσίνσκι, Ουκρανού εθνικιστή συγγραφέα.

Το περιστατικό ενδέχεται να επιδεινώσει τις ήδη κακές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, μετά την προσάρτηση, το 2014, από την Μόσχα της Κριμαίας και την υποστήριξή της προς τους ενόπλους φιλορώσους αποσχιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι οι δυνάμεις του βοηθούν τους αντάρτες.

Η Νατάλια Τσαρίνα, η οποία είναι διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Ουκρανικής Λογοτεχνίας στη ρωσική πρωτεύουσα από το 2011, θεωρείται ύποπτη για τη διάθεση των γραπτών του Κορτσίνσκι, παρά το γεγονός ότι αυτά είχαν προηγουμένως απαγορευτεί από τις ρωσικές αρχές, αφού είχαν χαρακτηριστεί εξτρεμιστικά, σύμφωνα με τις ίδιες.

«Η έρευνα συνεχίζεται», αναφέρει η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας σε ανακοίνωσή της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.