Ουκρανία: Στον τόπο συντριβής του Boeing μεταβαίνει διεθνής ομάδα ερευνητών

Να προσεγγίσουν τον τόπο συντριβής του Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία θα επιχειρήσουν σήμερα εμπειρογνώμονες από την Αυστραλία, την Ολλανδία, αλλά και τη Ρωσία, έπειτα από πολλές αποτυχημένες απόπειρες αυτή την εβδομάδα εξαιτίας των συγκρούσεων που σημειώνονται στην περιοχή.
Προκειμένου να καταστεί ασφαλής η μετάβασή τους στην περιοχή, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε 24ωρη κατάπαυση του πυρός ικανοποιώντας έτσι και το αίτημα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.
Επικαλούμενο την ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ μετέδωσε ότι ρώσοι εμπειρογνώμονες θα μεταβούν στην περιοχή για να εξετάσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους μαζί με την διεθνή ομάδα.
«Ρώσοι εμπειρογνώμονες σκοπεύουν να συναντηθούν με τον επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής…και να παραδώσουν όλο το υλικό το οποίο ο πρόεδρος της επιτροπής είχε ζητήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο.
Παρότι οι περισσότερες σοροί έχουν περισυλλεγεί από τον τόπο της συντριβής, η Αυστραλία εκτιμά ότι έως και 80 σοροί ενδεχομένως να βρίσκονται στο σημείο και εξέφρασε ανησυχίες ότι η Μόσχα «υπονομεύει ενεργά» τις έρευνες.
«Είχαμε την μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη από την ουκρανική κυβέρνηση, αλλά οι μάχες μαίνονται στην περιοχή και δεν υπάρχει εκεχειρία», δήλωσε στο δίκτυο ABC η υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ.
Η Αυστραλία, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη κατηγορούν τη Μόσχα ότι εξοπλίζει τους αυτονομιστές οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι κατέρριψαν το αεροπλάνο, ενώ η Μόσχα αρνείται την όποια ανάμειξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.