Πλήρη βοήθεια στις έρευνες για το αεροπορικό δυστύχημα υπόσχεται η Μόσχα

Έτοιμη να παράσχει πλήρη βοήθεια στην έρευνα για τη συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους δήλωσε η Μόσχα και χαιρέτισε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στον τόπο της καταστροφής.
«Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει πλήρη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της κινητοποίησης εμπειρογνωμόνων… Πιστεύουμε ότι μία τέτοια καταστροφή πρέπει να διαλευκανθεί με την ενεργή συμμετοχή του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας του ΟΗΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σχετικά με την απόφαση του Σ.Α. το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε τα εξής: «Επειτα από εντατικές διαβουλεύσεις, υιοθετήθηκε ένα σχέδιο. Δίνει έμφαση στην ανάγκη για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας, πραγματικά ανεξάρτητης και αντικειμενικής με βάση τις αρχές της διεθνούς αεροπορίας».

Σύμφωνα με τη Μόσχα, είναι σημαντικό να ζητηθεί από όλες τις πλευρές που μετέχουν στη σύρραξη να τερματίσουν τις εχθροπραξίες στη ζώνη του δυστυχήματος και να διασφαλίσουν την πρόσβαση των οργανισμών που συμμετέχουν στην έρευνα.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν τη νύχτα την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός σε μία περίμετρο 10 χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο της καταστροφής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.