Πυγμαχία: Απαγόρευση του αθλήματος ζήτησε ο ιατρικός σύλλογος Αυστραλίας

Αναστατωμένη είναι η κοινή γνώμη στην Αυστραλία από το θάνατο του 23χρονου πυγμάχου Μπράιντον Σμιθ, ο οποίος πέθανε σε νοσοκομείο του Μπρισμπέϊν μετά τον αγώνα του για τον ασιατικό τίτλο εναντίον του Φιλιππινέζου Τζον Μοράλντε.

Ο Σμιθ, φοιτητής της Νομικής, τελείωσε τον αγώνα χωρίς να εμφανίζει το παραμικρό πρόβλημα και εγκατέλειψε κανονικά το ρινγκ, όμως περίπου μιάμιση ώρα αργότερα αισθάνθηκε αδιαθεσία, η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και τελικά ο αθλητής πέθανε.
Η είδηση της απώλειας του νεαρού αθλητή προκάλεσε αναστάτωση αλλά και οργή στη χώρα, με τον πρόεδρο της ιατρικής ένωσης, Σον Ρουντ, να απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να απαγορεύσει το σπορ, το οποίο χαρακτήρισε βάρβαρο.

«Πιστεύουμε ότι το αυτοαποκαλούμενο ως άθλημα πρέπει να απαγορευθεί από την κυβέρνηση. Δύο αθλητές που χτυπιούνται αλύπητα συμμετέχουν σε μια βάρβαρη αναμέτρηση και αυτό δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί» δήλωσε ο Ρουντ.
«Είναι απίστευτο όταν δεν επιτρέπεις τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, αλλά δίνεις το δικαίωμα να δέχεσαι χτυπήματα στα πιο ζωτικά όργανα του σώματος. Η κυβέρνηση πρέπει να τολμήσει και να απαγορεύσει την πυγμαχία, πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα» συμπλήρωσε, θυμίζοντας επίσης το θάνατο του 18χρονου Άλεξ Σλέιντ πριν από τέσσερα χρόνια, σε αγώνα στο Τάουνσβιλ.

Από την πλευρά της, η ομοσπονδία πυγμαχίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντα αλλά διαφώνησε με την πρόταση του ιατρικού συλλόγου. «Σε κάθε άθλημα υπάρχουν θάνατοι, όπως όταν οδηγείς αυτοκίνητο. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να απαγορεύσεις την οδήγηση υπογράμμισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αν Τίνταλ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.