Πυρκαγιά κοντά στο Τσέρνομπιλ

Η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη στην Ουκρανία, κοντά στον εγκαταλελειμμένο πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, όπου σημειώθηκε η μεγαλύτερη καταστροφή στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας για μη στρατιωτικούς σκοπούς το 1986, τέθηκε «υπό έλεγχο» το πρωί, ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι της κρατικής υπηρεσίας για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

«Στις 6.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) το μέτωπο της φωτιάς τέθηκε υπό έλεγχο και ανακόπηκε. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Οι εργασίες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνεχίζονται», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές.
Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε γύρω στις 12:45, επεκτάθηκε σε περισσότερα από 320 εκτάρια (3.200 στρέμματα), σύμφωνα με τις υπηρεσίες αυτές.
Τριακόσιοι πέντε άνθρωποι στάλθηκαν επί τόπου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθώς και δεκάδες οχήματα διάσωσης, τρία αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.
Η ουκρανική αστυνομία διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι προχώρησε στην απομάκρυνση πολλών κατοίκων από την περιοχή.

«Σε πολλά χωριά, ιδίως στο Λουμπιάνκε και στο Ιλιντσάχ, κάποια πρόσωπα διέμεναν παράνομα. Τα μέλη της αστυνομίας από την περιοχή του πυρηνικού σταθμού οδήγησαν τους ανθρώπους αυτούς σε ασφαλές μέρος. Μεταφέρθηκαν επίσης τα ζώα και τα υπάρχοντά τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου της αστυνομίας.
Οι αρχές εμφανίζονταν καθησυχαστικές, διαβεβαιώνοντας πως η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο και πως δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος.
Ο ίδιος ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένιι Γιατσενιούκ μετέβη επί τόπου, περίπου 100 χλμ. από το Κίεβο, προκειμένου να συναντήσει τους πυροσβέστες.
Οι αρχές διαβεβαιώνουν επίσης ότι το επίπεδο της ραδιενέργειας παραμένει μέσα στα κανονικά όρια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.