Σερβία: Διαδήλωση ακροδεξιών υπέρ του αρχηγού τους, Σέσελι

Μέλη και υποστηρικτές του ακροδεξιού Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από μέγαρο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της Σερβίας RTS, στο Βελιγράδι, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αρχηγό του κόμματος Βόισλαβ Σέσελι και ζήτησαν την άνευ όρων επιστροφή του στη χώρα και από το κρατικό μέσο ενημέρωσης να ενημερώνει συχνότερα για την κατάσταση της υγείας του.
Τα στελέχη του SRS, Νέμανια Σάροβιτς, Βιέριτσα Ράντετα και Ζόραν Κράσιτς, μιλώντας στους συγκεντρωμένους τόνισαν ότι ο Βόισλαβ Σέσελι εδώ και 12 χρόνια κρατείται παράνομα στη φυλακή του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), ότι επιθυμεί να επιστρέψει στη Σερβία χωρίς όρους και ότι απειλείται η υγεία του.
Ο Νέμανια Σάροβιτς, αναπληρωτής πρόεδρος του SRS, εξήγησε ότι η διαμαρτυρία έξω από την RTS στο Βελιγράδι οργανώθηκε επειδή ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός είναι στην υπηρεσία όλων των πολιτών και «πεισματικά δεν μεταδίδει ειδήσεις που αφορούν την κατάσταση υγείας του Βόισλαβ Σέσελι».
Ο μοναδικός όρος για την επιστροφή του στη Σερβία είναι η άνευ όρων αποφυλάκιση, είπε ο κ. Σάροβιτς και πρόσθεσε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει περιορισμούς στον αρχηγό του SRS.
Η κ. Ράντετα είπε ότι το SRS και η Επιτροπή Υπεράσπισης του Βόισλαβ Σέσελι εδώ και μέρες διεξάγει «εκστρατεία για να σταματήσει να δολοφονείται ο αρχηγός του κόμματος» και ζήτησε να συμμετάσχουν τα μέλη του κόμματος και της επιτροπής σε τηλεοπτική εκπομπή με τη συμμετοχή νομικών για να συζητηθεί το θέμα της παράνομης κράτησής του.
Αντιπρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος ήταν και ο σημερινός πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος όμως έχει αποχωρήσει και ανήκει στο κεντροδεξιό Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.