Σε Σερβία, Αλβανία και ΠΓΔΜ ο Τουσκ με φόντο το προσφυγικό

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα επισκεφθεί στη διάρκεια του σαββατοκύριακου τη Σερβία, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ σχετικά με το προσφυγικό.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Ντ.Τουσκ θα είναι το Βελιγράδι, όπου το Σάββατο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Την Κυριακή ο κ.Τουσκ θα έχει συνάντηση στα Τίρανα με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και ακολούθως θα μεταβεί στα Σκόπια όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.

Οι επαφές του Τουσκ θα γίνουν ενώ οι δυσκολίες στον λεγόμενο βαλκανικό διάδρομο είναι εμφανέστατες: Με τις προσφυγικές ροές αμείωτες και αρκετές χώρες να διαμαρτύρονται πως δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, οι πρόσφατες κινήσεις Σερβίας και ειδικά της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα έχουν προκαλέσει πίεση στην Ειδομένη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.