Σε Τόκιο και Σεούλ ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας

Στο Τόκιο και τη Σεούλ θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, στόχος της επίσκεψης στο Τόκιο είναι η επαναβεβαίωση των αμυντικών συμφωνιών μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας.
Οι δύο χώρες αναθεωρούν τις «κατευθυντήριες γραμμές» τους στον τομέα της ενίσχυσης της στρατιωτικής τους συνεργασίας. Η αναθεώρηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί στην Ουάσιγκτον, με την ευκαιρία της επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες στο τέλος του Απριλίου του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, σημείωσε η ίδια πηγή.
Τον περασμένο Ιούλιο, η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε έλαβε την ιστορική απόφαση να επιτραπεί στις ιαπωνικές δυνάμεις να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό για να βοηθηθούν οι σύμμαχοι της Ιαπωνίας. Η απόφαση αυτή ήταν η πρώτη μετά την εισαγωγή του Συντάγματος του 1947 που δεν επέτρεπε τη συμμετοχή των στρατιωτικών δυνάμεων της Ιαπωνίας στο εξωτερικό.
Στη Νότια Κορέα, ο Άστον Κάρτερ θα επιδιώξει να «επανα-επιβεβαιώσει την ισχυρή δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια της χώρας», ανέφερε το Πεντάγωνο. Ο Κάρτερ θα επιστρέψει στην Ασία τον Μάιο για να συμμετάσχει στο ετήσιο φόρουμ της Σιγκαπούρης πριν από την επίσκεψή του στην Ινδία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.