Σομαλία: Δύο νεκροί και 14 τραυματίες από έκρηξη βόμβας στη πρωτεύουσα

Τη ζωή τους έχασαν δύο άνθρωποι και τουλάχιστον 14 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω ανάρτησης στον ιστότοπο www.somalimemo.net, ο οποίος θεωρείται ότι διάκειται ευνοϊκά έναντι των απόψεων των ριζοσπαστών ισλαμιστών.
Η βόμβα εξερράγη κοντά σε πολυσύχναστη αγορά του Μογκαντίσου στην περιοχή Καράν, σε ένα βόρειο προάστιο, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο περιφερειάρχης Αχμέντ Χάσαν Γιαλαχάου.
Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε κοντινό κτίριο όπου στεγάζεται η υπηρεσία είσπραξης φορολογικών οφειλών και ενεργοποιήθηκε από τους δράστες της επίθεσης με τηλεχειρισμό.
Ένας πολίτης και ένας αστυνομικός είναι τα δύο θύματα της έκρηξης, διευκρίνισε ο περιφερειάρχης. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται τόσο πολίτες όσο και αστυνομικοί.
Σε άλλη επίθεση ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε θανάσιμα κοντά σε μια άλλη αγορά στο Μογκαντίσου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Και σε αυτή την περίπτωση την ευθύνη ανέλαβε η Σεμπάμπ.
Αποδυναμωμένη χάρη τις κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις της σομαλικής κυβέρνησης και των στρατευμάτων της Αφρικανικής Ένωσης, η αλ Σεμπάμπ έχει καταφύγει σε τρομοκρατικές τακτικές στην προσπάθειά της να επιτύχει τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στη Σομαλία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.