Στην Αίγυπτο ο Πούτιν για πετρέλαιο – αέριο στις 9-10 Φεβρουαρίου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν θα θέσει επί τάπητος θέματα συνεργασίας στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, στην επίσκεψή του στην Αίγυπτο την ερχόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε κορυφαίος σύμβουλός του για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Το Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει ότι ο κ. Πούτιν θα βρεθεί στο Κάιρο στις 9 και 10 Φεβρουαρίου για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Ο κ. Σίσι, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι με στρατιωτικό πραξικόπημα το 2013 και στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος, αφού αποστρατεύτηκε, έχει πραγματοποιήσει στροφή προς τη Ρωσία σε ζητήματα εμπορικών σχέσεων και στρατιωτικής συνεργασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.