Στις ΗΠΑ ο Ποροσένκο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο έφτασε στις ΗΠΑ για επίσημη επίσκεψη για να αντιμετωπίσει την «ρωσική επιθετικότητα» κατά της χώρας του.
Ο Ουκρανός πρόεδρος βρισκόταν το απόγευμα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.
Ο κ. Ποροσένκο θα έχει επίσης συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, λίγο πριν απευθύνει λόγο σε κοινή συνεδρίαση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.
Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για άμεση εμπλοκή στην φιλορωσική εξέγερση στις ανατολικές της επαρχίες, πράγμα που η Μόσχα επισήμως αρνείται.
Ωστόσο, πολλές φορές έχουν αποκαλυφθεί στοιχεία για παρουσία ή και θανάτους Ρώσων στρατιωτών εντός της Ουκρανίας, καθώς και για ρωσικό εξοπλισμό ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των αποσχιστών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας βρισκόταν στον Καναδά, όπου τόνισε, μιλώντας ενώπιον της Βουλής, ότι η χώρα του «αποχαιρέτισε οριστικά τη Σοβιετική Ένωση» μετά την υπογραφή της συμφωνίας εταιρικής της σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον Απρίλιο στις μάχες μεταξύ των φιλορώσων αποσχιστών και των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων στις επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.
Μια επισφαλής εκεχειρία έχει υπογραφεί από τις 5 Σεπτεμβρίου, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για την παραβίασή της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.