Στον ΟΗΕ θα φέρουν οι ΗΠΑ τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ιράν προχώρησε σε δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων και, εφόσον επιβεβαιωθούν, θα επιδιώξουν «αρμόζουσα απάντηση» από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, τόνισε ότι οι αναφορές περί δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων δεν θα θεωρούνταν παραβίαση της διεθνούς συμφωνίας που έχει επιτευχθεί με το Ιράν, όμως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι θα ήταν ασύμβατες με ψήφισμα του Σ.Α. του ΟΗΕ.

«Εάν επιβεβαιωθεί, σκοπεύουμε να θέσουμε το θέμα στο Σ.Α. του ΟΗΕ. Θα ενθαρρύνουμε επίσης μια σοβαρή εξέταση του ζητήματος και θα πιέσουμε για μια ανάλογη απάντηση», είπε. «Η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει το γιατί συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας σε όλον τον κόσμο για να επιβραδύνουμε και να υποβαθμίσουμε το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν», πρόσθεσε.

Από το Παρίσι, γαλλική διπλωματική πηγή επισήμανε επίσης ότι οι δοκιμές πυραύλων ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές θα συνιστούσαν παραβίαση των αποφάσεων του Σ.Α. του ΟΗΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.