Συρία: 15 νεκροί από επιδρομές της αεροπορίας του Άσαντ κατά των ανταρτών

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκα σε οκτώ αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος εναντίον της στρατηγικής σημασίας πόλης Ντούμα, βορειοανατολικά της Δαμασκού, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση.
«Τουλάχιστον 15 πολίτες, ανάμεσά τους τρεις μικρότεροι από 18 ετών, έχασαν τη ζωή τους σε οκτώ πλήγματα της συριακής πολεμικής αεροπορίας, τα οποία στοχοθέτησαν πολλές συνοικίες της πόλης Ντούμα», 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Την Πέμπτη, στις επιδρομές της συριακής πολεμικής αεροπορίας, είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους 20 άνθρωποι, ανάμεσά στους οποίους ήταν δύο γυναίκες και δύο παιδιά, στη Τζεσρίν, ανατολικά της Δαμασκού και δύο ακόμη στη Σάκμπα.
Ο συριακός στρατός προσπαθεί να ανακαταλάβει την ανατολική Γούτα, κατάφυτη περιοχή ανατολικά της Δαμασκού την οποία ελέγχουν οι αντάρτες εδώ και δύο χρόνια.
Οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν ανακαταλάβει τους τελευταίους μήνες τις πόλεις Μλέιχα και Άντρα και επιδιώκουν πλέον να θέσουν υπό τον δικό τους έλεγχο τις πόλεις Τζομπάρ και Άιν Τάρμα για να θέσουν σε μια μέγγενη τη Ντούμα, στην οποία ζουν 200.000 άνθρωποι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.