Σχεδόν οι μισοί Ισραηλινοί θα ενέκριναν στρατιωτική δράση κατά του Ιράν

Σχεδόν οι μισοί Ισραηλινοί θα υποστήριζαν στρατιωτικά πλήγματα κατά του Ιράν προκειμένου να το εμποδίσουν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με δημοσκόπηση για την εφημερίδα Maariv.

Στην ερώτηση: «Θα υποστηρίζατε μία ανεξάρτητη στρατιωτική δράση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, αν μία τέτοια δράση ήταν απαραίτητη για να εμποδίσει το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα;», το 47% των ερωτηθέντων απάντησαν θετικά, το 35% τάχθηκαν κατά και το 18% δεν εξέφρασαν γνώμη, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σε μία δεύτερη ερώτηση, «Κατά τη γνώμη σας, η συμφωνία που υπογράφηκε από το Ιράν (και τις μεγάλες δυνάμεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα) θα φέρει πιο κοντά το Ιράν στην απόκτηση πυρηνικών όπλων;», το 71% απαντά «ναι».

Η Maariv δεν αναφέρει το μέγεθος του πληθυσμιακού δείγματος ούτε το περιθώριο λάθους της δημοσκόπησης, την οποία πραγματοποίησε το ινστιτούτο Panels Politics.

Η συμφωνία, η οποία υπογράφτηκε στις 14 Ιουλίου στη Βιένη, έπειτα από 12 χρόνια εντάσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, περιορίζει τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης, σε αντάλλαγμα για τη σταδιακή και αναστρέψιμη άρση των κυρώσεων που πνίγουν την οικονομία της.

Το Ισραήλ επέκρινε σφόδρα τη συμφωνία, την οποία ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε «ιστορικό λάθος».

Ο κ. Νετανιάχου, ο οποίος εκτιμά ότι το Ισραήλ «δεν δεσμεύεται από αυτή τη συμφωνία με το Ιράν», έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ότι θα αναλάβει, αν χρειαστεί, στρατιωτική δράση προκειμένου να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.