Τηλεφωνική επικοινωνία Ολάντ – Ροχανί

«Είναι ζωτικής σημασίας να πολεμήσουμε το Ισλαμικό Κράτος με όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί στον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, σύμφωνα με πηγή της γαλλικής προεδρίας.

Οι δύο πρόεδροι εστίασαν στη σημασία που έχουν οι διεθνείς ειρηνευτικές συνομιλίες στη Βιέννη, οι οποίες αποσκοπούν στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι διαπραγματεύσεις που είχαν στη Βιέννη το Σάββατο οι μεγάλες δυνάμεις αποσκοπούν στην κατάρτιση ενός χρονοδιαγράμματος για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία. Ωστόσο παραμένουν οι διαφωνίες για την τύχη που θα επιφυλαχθεί στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Κατά τη σημερινή τους τηλεφωνική επικοινωνία οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν «να βρεθεί γρήγορα μια ημερομηνία» για να πραγματοποιήσει ο Ροχανί μια επίσκεψη στη Γαλλία, που θα αποσκοπεί στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ του Ιράν και της Γαλλίας.

Μετά τις αιματηρές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, ο πρόεδρος Ροχανί ανέβαλε την προγραμματισμένη για το Σάββατο επίσκεψή του στην Ιταλία και για τη Δευτέρα στη Γαλλία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.