Τουρκία: Για …απόπειρα πραξικοπήματος δικάζονται οπαδοί της Μπεσίκτας

Η δίκη 35 μελών της οργάνωσης των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης, τα οποία κατηγορούνται επισήμως ότι θέλησαν να ανατρέψουν την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση κατά την εξέγερση του 2013, άρχισε ενώπιον ποινικού δικαστηρίου της πόλης.
Η εισαγγελία κατηγορεί τους οπαδούς της Μπεσίκτας, οι οποίοι αποκαλούνται «Τσαρσί», ότι συγκρότησαν «εγκληματική συμμορία» για να πραγματοποιήσουν «απόπειρα πραξικοπήματος» και ζητεί να τους επιβληθούν ποινές ισοβίων.
Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι δεν είναι προφυλακισμένοι, «επιχείρησαν να διαδώσουν μια εικόνα για τα γεγονότα παρόμοια με αυτή των αραβικών ανοίξεων, προμηθεύοντας τον ξένο Τύπο με φωτογραφίες συγκρούσεων με στόχο να ανατρέψουν με παράνομα μέσα τη νόμιμη κυβέρνηση της Τουρκίας», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Πολυάριθμοι οπαδοί συγκεντρώθηκαν κοντά στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους κατηγορουμένους και επιτηρούνται από αστυνομικές δυνάμεις.
«Είναι η πρώτη φορά στον κόσμο που φίλαθλοι του ποδοσφαίρου κατηγορούνται για πραξικόπημα, είναι », τόνισε ένας από τους συνηγόρους τους, ο Εφκάν Μπολάτς, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk.
«Δεν πιστεύουμε πως πρόκειται για μια διαδικασία που πρέπει να την πάρουμε στα σοβαρά. Η εξουσία έχει την τάση να θεωρεί όλους τους αντιπάλους της πραξικοπηματίες», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.